De Canon van Dordrecht

De Canon van Dordrecht is  samengesteld door Ad Bosch en Jan Willem Boezeman van het Historisch Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof te Dordrecht.

Het grootste bezwaar van de presentatie van geschiedenis middels een beperkt aantal geselecteerde vensters, is het ontbreken van een doorlopend verhaal. De Canon van Dordrecht zien wij ondanks deze beperking als een aangename en toegankelijke kennismaking met tal van aspecten uit de geschiedenis van de stad. Het is een ruim en redelijk representatief aanbod van een aantal zeer uiteenlopende onderwerpen, die elk een eigen licht doen schijnen over de wording van de stad. Een reeks miniatuurtjes met achter elk een hele wereld. Een vlot verhaal voor een breed publiek. Ingangen naar de geschiedenis, met handgrepen voor wie verdieping zoekt. De auteurs menen met de gekozen vensters een goede indruk te geven van de geschiedenis van Dordrecht, maar claimen geenszins hiermee het complete verhaal te vertellen.

Canon in Boekvorm
De Canon van Dordrecht is ook in boekvorm te verkrijgen. 108 pagina’s, A5 formaat, full-coulour softcover. Prijs € 7,95. Te koop in het Augustijnenhof, bij het VVV en de Dordtse boekwinkels of in onze webshop.

 
 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!