Cursusaanbod voorjaar 2020

 

In het voorjaar van 2020 organiseert het Augustijnenhof opnieuw een reeks cursussen en workshops voor genealogen en andere onderzoekers:

 

Workshop Herkennen van Franse bouwstijlen in Dordrecht

19 februari 2020

In Dordrecht zijn alle Franse stijlen te vinden. In deze workshop leert u de kenmerken van een viertal Franse stijlen niet alleen in theorie, middels een PowerPoint presentatie, maar u zult met de cursusleider de stad in gaan om het  geleerde in praktijk te brengen.

Meer informatie en belangstellingsregistratie.

 

Workshop zoeken in het kadaster

25 februari 2020  

Wis/ u dat het Augustijnenhof als enige historische organisatie in de Drechtsteden op landelijk niveau toegang heeft tot het archief van het kadaster? Daarmee kunt u de geschiedenis van een  perceel volgen vanaf 1832, het begin van het kadaster, tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dat kan zowel voor historisch onderzoekers interessant zijn, maar ook voor genealogen die meer over de huizen van  hun voorouders willen weten of voor bouwhistorici en makelaars.

Meer informatie en belangstellingsregistratie.

 

Digitaal Zoeken

10, 17, 23 maart 2020

Met de klassikale workshops Digitaal Zoeken leert u vaardigheden om gericht te zoeken op het Internet. Voor digitale mogelijkheden bij historisch en genealogisch onderzoek, schenken we o.a. aandacht aan bronnen op de site van het Regionaal Archief Dordrecht; de site DordtenaZoeker en het Intranet van het Augustijnenhof.

Meer informatie en belangstellingsregistratie.

 

Genealogie (stamboomonderzoek) voor Beginners

14 maart, 21 maart, 28 maart en 4 april 2020 

Wilt u beginnen met onderzoek naar uw voorouders? Dan is het goed om de cursus Genealogie voor Beginners te volgen.

In vier dagdelen wordt uitgelegd hoe u het onderzoek kunt starten en wat u kunt doen om meer te weten te komen over uw voorouders. Welke sporen hebben zij in de archieven achtergelaten? We maken u duidelijk welke archiefbronnen u kunt gebruiken, zoals de burgerlijke stand, kerkelijke registers, het bevolkingsregister, notariële archieven en meer.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de mogelijkheden die internet te bieden heeft voor genealogisch onderzoek en de wijze waarop u de gevonden gegevens in speciaal daarvoor ontwikkelde computer-programma’s kunt vastleggen.

Meer informatie en belangstellingsregistratie.

 

Waar woonden mijn voorouders?

14, 21 , 28 april 2020

Vooral genealogen zullen zich regelmatig afvragen waar precies in Dordrecht hun voorouders hebben gewoond. Hadden deze mensen een eigen huis? Of huurden ze dat? Hoe vertaal je dat oude adres naar de huidige locatie? En staat het huis van mijn familie er misschien nog? Met de workshops Digitaal Zoeken leert u die huizen te vinden!

Meer informatie en belangstellingsregistratie.