Cursusaanbod voorjaar 2020

 

UPDATE 13 MAART: Let op! In verband met het coronavirus gaan onze cursussen en workshops voorlopig niet door. Deelnemers die zich hebben ingeschreven ontvangen zo spoedig mogelijk van ons een bericht.


In het voorjaar van 2020 organiseert het Augustijnenhof opnieuw een reeks cursussen en workshops voor genealogen en andere onderzoekers:

Digitaal Zoeken

10, 17, 23 maart 2020

Met de klassikale workshops Digitaal Zoeken leert u vaardigheden om gericht te zoeken op het Internet. Voor digitale mogelijkheden bij historisch en genealogisch onderzoek, schenken we o.a. aandacht aan bronnen op de site van het Regionaal Archief Dordrecht; de site DordtenaZoeker en het Intranet van het Augustijnenhof.

Meer informatie en belangstellingsregistratie.

 

Genealogie (stamboomonderzoek) voor Beginners

14 maart, 21 maart, 28 maart en 4 april 2020 

Wilt u beginnen met onderzoek naar uw voorouders? Dan is het goed om de cursus Genealogie voor Beginners te volgen.

In vier dagdelen wordt uitgelegd hoe u het onderzoek kunt starten en wat u kunt doen om meer te weten te komen over uw voorouders. Welke sporen hebben zij in de archieven achtergelaten? We maken u duidelijk welke archiefbronnen u kunt gebruiken, zoals de burgerlijke stand, kerkelijke registers, het bevolkingsregister, notariële archieven en meer.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de mogelijkheden die internet te bieden heeft voor genealogisch onderzoek en de wijze waarop u de gevonden gegevens in speciaal daarvoor ontwikkelde computer-programma’s kunt vastleggen.

Meer informatie en belangstellingsregistratie.

 

Waar woonden mijn voorouders?

14, 21 , 28 april 2020

Vooral genealogen zullen zich regelmatig afvragen waar precies in Dordrecht hun voorouders hebben gewoond. Hadden deze mensen een eigen huis? Of huurden ze dat? Hoe vertaal je dat oude adres naar de huidige locatie? En staat het huis van mijn familie er misschien nog? Met de Waar woonden mijn voorouders leert u die huizen te vinden!

Meer informatie en belangstellingsregistratie.