CROWDFUNDACTIE

DRAAG MET SLECHTS € 5,00 UW SYNODESTEENTJE BIJ!

Het Augustijnenhof wil een tastbare bijdrage leveren aan de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode (1618-2018) door ervoor te zorgen dat deze twee unieke gevelstenen uit het Synodejaar voor de stad behouden blijven. Zonder deze crowdfundactie dreigen ze verloren te gaan voor de stad. En dát willen we niet laten gebeuren! We hopen dat u met onze crowdfundactie uw (gevel)steentje bij wilt dragen om dat te voorkomen. Er is niet een heel groot bedrag nodig om dit doel te bereiken, het gaat om slechts vijfhonderd euro. Met uw hulp krijgen we dat bij elkaar! 

De gerestaureerde gevelstenen komen uit een in 1618 gebouwd huis op de Riedijk. Hoewel het op de monumentenlijst stond, werd het tijdens de saneringsdrift van de stad in de jaren '70 van de vorige eeuw met de grond gelijk gemaakt. Onder ziet u een foto van de prachtige Dordtse Gevel vlak voor de sloop. Op de eerste verdieping tussen de ramen zijn de twee gevelstenen te zien. Deze 400 jaar oude gevelstenen bevinden zich tijdelijk  in het Augustijnenhof.

Wij willen door aankoop verhinderen dat de gevelstenen de stad zullen verlaten, want zeker in het kader van 400 jaar Dordtse Synode vinden we dit belangrijk cultureel erfgoed voor de stad.

Het feit dat de stenen zijn vervaardigd door de beeldhouwer Gillis Huppe, maakt ze extra bijzonder. Deze beeldhouwer heeft namelijk in het Synodejaar 1618 ook het beeldhouwwerk van de Groothoofdspoort gemaakt! 

Meer lezen over het huis, de gevelstenen en de relatie tot de Dordtse Synode? Zie het artikel in ons cultuurhistorisch tijdschrift Dordrecht Monumenteel van april 2018, elders op deze site te downloaden.

Maak € 5,00 over op rekeningnummer NL31 ABNA 0540 7233 98 ten name van Stichting Illustre Dordracum onder vermelding van ‘Gevelstenen Dordtse Synode’. De stenen van Gillis Huppe uit 1618 mogen de stad niet verlaten! Of klik op het logo hieronder om direct veilig online € 5,00 te doneren:

              Klik op het logo en draag uw gevelsteentje bij!
  

Een trots huis uit 1618 als bouwval.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Bezoekadres

Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 647 48 88