Cursus genealogie (stamboomonderzoek) voor Beginners

 

Inhoud

Wilt u graag beginnen met onderzoek naar uw voorouders, maar u weet niet hoe dit moet worden aangepakt? Dan is het goed om de cursus Genealogie voor Beginners bij het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof te volgen.

In vier dagdelen van 2 á 2½ uur wordt uitgelegd hoe u het onderzoek kunt starten en wat u kunt doen om meer te weten te komen over uw voorouders. Welke sporen hebben zij in de archieven achtergelaten? We maken u duidelijk welke archiefbronnen u kunt gebruiken, zoals de burgerlijke stand, kerkelijke registers, het bevolkingsregister, notariële archieven en meer.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de mogelijkheden die internet te bieden heeft voor genealogisch onderzoek en de wijze waarop u de gevonden gegevens in speciaal daarvoor ontwikkelde computer-programma’s kunt vastleggen.

De cursus wordt gegeven door Arno de Grauw. Hij doet al vele jaren onderzoek naar zijn voorouders en heeft daardoor de nodige ervaring opgedaan. Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig de weg te vinden in de boeiende wereld van de genealogie, de historische hulpwetenschap die de ontwikkeling en verwantschap van geslachten bestudeert.

Data

Zaterdag 14 maart, 21 maart, 28 maart en 4 april 2020 van 11.00 tot 13.00 uur.

Aantal deelnemers

De cursus gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Wij laten het u zo snel mogelijk weten als dit aantal zich heeft ingeschreven.

Locatie

De cursus wordt gegeven in de Hofkamer van het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof, Hof 15, 3311 XG Dordrecht.

Kosten

De kosten voor de gehele cursus (inclusief lesmateriaal en koffie, thee of water) bedragen EUR 125,00. Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 90,00.

Belangstellingsregistratie

Heeft u interesse om deze cursus te volgen?
Vul hier uw gegevens in en u ontvangt bericht wanneer de cursus definitief plaats zal vinden.