Cursus genealogie (stamboomonderzoek) voor Beginners

 

Cursus genealogie voor beginners

Wilt u graag beginnen met onderzoek naar uw voorouders, maar u weet niet hoe dit moet worden aangepakt? Dan is het goed om de cursus Genealogie voor Beginners bij het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof te volgen.

In vier dagdelen van 2 á 2½ uur wordt uitgelegd hoe u het onderzoek kunt starten en wat u kunt doen om meer te weten te komen over uw voorouders. Welke sporen hebben zij in de archieven achtergelaten? We maken u duidelijk welke archiefbronnen u kunt gebruiken, zoals de burgerlijke stand, kerkelijke registers, het bevolkingsregister, notariële archieven en meer.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de mogelijkheden die internet te bieden heeft voor genealogisch onderzoek en de wijze waarop u de gevonden gegevens in speciaal daarvoor ontwikkelde computer-programma’s kunt vastleggen.

De cursus wordt gegeven door Arno de Grauw. Hij doet al vele jaren onderzoek naar zijn voorouders en heeft daardoor de nodige ervaring opgedaan. Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig de weg te vinden in de boeiende wereld van de genealogie, de historische hulpwetenschap die de ontwikkeling en verwantschap van geslachten bestudeert.

Aantal deelnemers

LET OP: Het minumum aantal cursisten voor de AVONDcursus is niet gehaald. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de DAGcursus op woensdag 25 april, 2, 9 en 16 mei. Zie onder.

Data en tijden

woensdag 25 april, 2 mei, 9 mei en 16 mei van 10.30 tot ongeveer 13.00 uur  

Locatie

De cursus wordt gegeven in de Hofkamer van het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof, Hof 15, 3311 XG Dordrecht.

Kosten

De kosten voor de gehele cursus (inclusief lesmateriaal en koffie, thee of water) bedragen EUR 125,00. Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 90,00.

 Aanmelden

Wacht niet te lang met aanmelden want vol is vol!

Verplicht*

  

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Bezoekadres

Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 647 48 88