Het Hof

Kent u Dordrecht Monumenteel al?

 

Dordrecht Monumenteel coverDit is een gratis cultuurhistorisch magazine voor iedereen met interesse in het verleden van onze mooie stad. In het tijdschrift staan bijzondere verhalen over de Dordtse geschiedenis, monumenten en kunsthistorie.

Het blad wordt sinds 2009 uitgegeven door Stichting Illustre Dordracum. Overigens is Dordrecht Monumenteel een voortzetting van een eerder digitaal bulletin: Achter de Blauwpoort (2004-2008). Dat richtte zich op de geschiedenis van het historisch havengebied.

Een abonnement is gratis, omdat de geschiedenis van onze stad naar onze mening voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het aantal lezers groeit snel: in 2018 mochten we onze 2000e lezer begroeten.

Dordrecht Monumenteel verschijnt vier keer per jaar en wordt hoofdzakelijk in digitale vorm uitgebracht. Het gaat om een PDF bestand, dat via email wordt verspreid.

Het eerstvolgende nummer (#70) verschijnt in januari 2019

Aanmelden / afmelden

Interesse? Gebruik deze link om u te registeren. Nieuwe nummers van Dordrecht Monumenteel ontvangt u dan automatisch per e-mail zodra deze uitkomen. (Als u geen bevestigingsmail ziet, kijk dan in uw map met SPAM!)

Akkoord met de gebruiksvoorwaarden

Wanneer u het tijdschrift niet langer wilt ontvangen, kunt u zich op ieder gewenst moment weer afmelden. Dat kan door uw gegevens opnieuw in te vullen en vervolgens te klikken op de knop Afmelden. Uw naam en e-mailadres zullen dan uit onze database worden verwijderd.

Archief

In ons archief kunt u alle oude nummers van Dordrecht Monumenteel teruglezen en/of downloaden. Ook kunt u hier alle exemplaren van het eerdere bulletin Achter de Blauwpoort vinden.

Archief Achter de Blauwpoort (2004-2008)

Archief Dordrecht Monumenteel (2009-heden)

Papieren versie

Ontvangt u Dordrecht Monumenteel liever op papier? Dat kan. Losse nummers kunnen tegen betaling als fullcolour paperback op A4 formaat worden besteld. Het tijdschrift wordt dan thuis bij u bezorgd via de post.

Kopij

Het tijdschrift staat open voor een ieder die zelf een bijdrage wil schrijven of publiceren over de historie van Dordrecht. Heeft u kopij voor een artikel in Dordrecht Monumenteel? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Leestip: Dordts Geboren

Als u wilt kunt u zich eveneens abonneren op ons genealogisch tijdschrift Dordts Geboren.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Bezoekadres

Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 647 48 88