Genealogisch onderzoek familie Van Twist

 
Willem van Twist
1797-1878
Adriana van der Giessen
1805-1871

In opdracht van de Dordtse tak van de familie Van Twist doet het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof genealogisch onderzoek naar deze familie, waarvan de oudste generaties terug gevonden zijn tot in de 16e eeuw.

Naar verwachting zal deze studie in de tweede helft van 2018 worden afgerond en in boekvorm uitkomen. Deze (niet commerciële) uitgave zal door het Augustijnenhof worden uitgegeven en komt niet in de reguliere boekhandel.

Geografische spreiding familienaam

Er komen in Nederland meerdere families met de naam Van Twist voor. De door ons onderzochte familie heeft haar wortels in Venlo en is in de 17e eeuw via de Hoeksche Waard over de rest van het land verspreid.

Grote concentraties van de familie komen voor in Noord Brabant (Willemstad, Breda) en Zuid Holland (de gehele Hoeksche Waard, de Drechtsteden, Rotterdam etc.)

Als u wilt weten of ook uw tak van de familie aansluiting heeft bij de nu onderzochte genealogie, mail ons dan s.v.p. de primaire gegevens van uw oudst bekende voorouders, waarna wij u laten weten of u inderdaad aansluit aan onze gegevens.

Informatie gezocht

Wij zijn op zoek naar aanvullende informatie over de jongere generaties van de familie (geboren vanaf circa 1920.) Informatie zoals: 

  • Namen (de volledige voornamen, géén roepnamen);
  • Geboorte, huwelijks- en overlijdensdata, ook van de partners en hun ouders (inclusief de plaats van de gebeurtenis en bij voorkeur met beroepen);
  • Portretfoto’s; andere illustraties;
  • Materiaal/verhalen, anekdoten waarvan u denkt dat het toegevoegde waarde heeft voor een genealogische publicatie.

Wij nodigen u uit om uw vragen en/of gegevens te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mogen wij op uw medewerking rekenen?

Belangstellingsregistratie

Met het onderstaande formulier kunt u vrijblijvend aangeven of u op de hoogte wilt worden gehouden en of u interesse heeft in het boek over de familie.

Verplicht*

  

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Bezoekadres

Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 647 48 88