Facebook
Twitter

Organisatie en bestuur

Korte geschiedenis
Stichting Illustre Dordracum werd opgericht in juli 2009. Deze stichting kwam voort uit een eerdere werkgroep, genaamd Het Nieuwe Werck, dat zich in het jaar 2000 ten doel stelde om de geschiedenis van de panden in het historisch havengebied van Dordrecht te onderzoeken. Dit project werd later voortgezet door een aantal amateur-historici, die zich uiteindelijk verenigden in een stichting.

Sindsdien is Illustre Dordracum uitgegroeid tot een breed platform voor bouw- en kunsthistorisch, genealogisch en historisch onderzoek in Dordrecht. Onze leden werken samen met andere cultuurhistorische organisaties, gemeentelijke instanties en musea. Illustre Dordracum stimuleert en faciliteert onderzoeksgroepen en organiseert tevens lezingen en themadagen over specifiek Dordtse onderwerpen.

Op 12 september 2015 opende Illustre Dordracum het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof, dat recht tegenover museum Hof van Nederland en het Regionaal Archief Dordrecht is gevestigd. Het Augustijnenhof is een ontmoetingscentrum voor onderzoekers en wordt met al haar faciliteiten exclusief ter beschikking gesteld aan de donateur-leden van Stichting Illustre Dordracum.

Verdere informatie is te vinden op de site www.illustredordracum.nl.

Bestuur
P.C. Jorissen (voorzitter)
J.W.Th.M. Boezeman (secretaris)
H.E.J. Romijn (penningmeester)
L.C.F. Megens (lid)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel nr. 24467831
Bankrekening: NL31 ABNA 0540 7233 98

Onze websites
www.illustredordracum.nl
www.augustijnenhof.nl
www.dordrechtmonumenteel.nl
www.dordtsgeboren.nl