Ode aan de Synode

november 2018 t/m mei 2019

 

Precies 400 jaar geleden was Dordrecht even het middelpunt van Europa. Van november 1618 t/m mei 1619 kwamen meer dan 100 predikanten, professoren en politici in Dordrecht bijeen tijdens de beroemde Synode van Dordt. In 2018/2019 viert en herdenkt de stad deze bijeenkomst met diverse evenementen en activiteiten.

Synodewandeling

Tijdens Ode aan de Synode bieden het Gilde Dordrecht en het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof tweewekelijks een bijzondere Synodewandeling aan voor geïnteresseerden.

Het startpunt is om 14.00 uur in het Augustijnenhof, waar een korte audiovisuele presentatie wordt gegeven onder het genot van een kop koffie of thee. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling langs de belangrijke locaties waar de Synode zich heeft afgespeeld. De wandeling (incl. presentatie) duurt tot circa 16.00 uur.

Normaal gesproken is de Grote Kerk in de wintermaanden op vrijdag en zaterdag gesloten, maar de deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om ook de kerk te bezoeken.

Bekijk via deze link een korte reportage van RTV Dordrecht over de Synodewandelingen.

Data

Let op! Vanwege de grote belangstelling zijn alle Synodewandelingen t/m mei volgeboekt. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk.

 

Aangeboden door


www.gilde-dordrecht.nl

www.augustijnenhof.nl