Themadag: De Biesbosch van toen naar nu

Update 13/03. Het maximum aantal deelnemers voor de lezing van 23 maart is bereikt. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk. We overwegen in mei een tweede ronde te organiseren. Heeft u interesse om deze bij te wonen? Onderaan de pagina kunt u uw belangstelling registreren. U ontvangt dan bericht wanneer de tweede lezing definitief door gaat.


Oorspronkelijke tekst:

Het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof organiseert op zaterdag 23 maart 2019 in samenwerking met het Natuur- en cultuurhistorisch museum TWINTIGHOEVEN de themadag De Biesbosch van toen naar nu.

De lezing, die wordt gegeven door Wim van Wijk, is de tweede uit een reeks over de geschiedenis van de Biesbosch. Dit keer staat de inpoldering van de Groote Waard centraal. Na de verwoestende Sint Elisabethsvloed van 1421 is eeuwen lang hard gewerkt om het gebied door inpoldering weer toegankelijk te maken en te herstellen.

Wim van Wijk heeft diverse boeken gepubliceerd over dit onderwerp, waaronder de Historische Atlas van de Biesbosch. In dit boek staan prachtige historische kaarten en tekeningen. Tijdens de lezing neemt hij u mee terug naar de tijd dat de Biesbosch vanuit zijn oorsprong langzaam maar zeker tot bloei is gekomen.

Na de lezing volgt een rondleiding door het Natuur- en cultuurhistorisch Museum TWINTIGHOEVEN, dat gevestigd is in het voormalig koelhuis van hoeve Jong Dordrecht. In vier zalen zijn exposities te zien over de steentijd, de late middeleeuwen en de ondergang van de Groote Waard.


 Sint Elisabethsvloed, 1421. Ets en gravure door Romeyn de Hooghe naar een schilderij van Arnold Houbraken.

De Biesbosch van toen naar nu
Datum: zaterdag 23 maart (vol!)
(evt. tweede ronde in mei, bij voldoende belangstelling)
Inloop: vanaf 11.00 uur
Aanvang: 11.30 uur (einde circa 14.00 uur)
Locatie: Museum TWINTIGHOEVEN, Noorderelsweg 2b, 3329 KH Dordrecht
Kosten: € 10,- per persoon / voor Vrienden van het Augustijnenhof € 7,50


Belangstellingsregistratie 2e lezing

  

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Bezoekadres

Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 647 48 88