Workshop Kadaster Archiefviewer

 

Inhoud

Wist u dat het Augustijnenhof als enige historische organisatie in de Drechtsteden toegang heeft tot Kadaster Archiefviewer? De Kadaster Archiefviewer geeft u toegang tot scans van allerlei kadastrale archiefstukken. Daarmee kunt u de geschiedenis van een  perceel volgen vanaf 1832, het begin van het kadaster, tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dat kan zowel voor historisch onderzoekers interessant zijn, maar ook voor genealogen die meer over de huizen van  hun voorouders willen weten of voor bouwhistorici en makelaars.

Wat kunt u zoal vinden? Uiteraard gegevens over de opvolgende eigenaren van een perceel. Verder vindt u kaartmateriaal: bij iedere wijziging van een perceel werd er een zogenaamde ‘hulpkaart’ gemaakt. U ziet de precieze ligging van het perceel, met de plattegrond van eventueel daarop aanwezige gebouwen.

Vaak zijn ook ‘veldwerk’-kaartjes aanwezig, met daarop precieze meetgegevens. De Archiefviewer geeft toegang tot informatie van geheel Nederland, dus u kunt ook onderzoek doen naar de geschiedenis van percelen buiten het werkgebied van het Augustijnenhof. Gelukkig is kennis van de huidige kadastrale perceelnummers niet nodig. Een zoektocht kan gestart worden via het huidige adres. 

Met deze workshop gaan we direct online aan de gang aan de hand van willekeurige kadastrale percelen. Enige basiskennis van kadastrale registratie is handig, maar niet persé noodzakelijk.

Datum

De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats in het Augustijnenhof. U kunt kiezen uit één van de deze mogelijkheden:

Dinsdag 25 februari 2020
Overdag: 10.30 – 12.00 uur - Ochtendsessie zit vol

Dinsdag 25 februari 2020
Avond: 19.30 – 21.00 uur

Kosten

De kosten voor deze workshop (inclusief koffie, thee of water) bedragen EUR 25,00. Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 17,50.

Belangstellingsregistratie

Heeft u interesse om deze workshop te volgen?
Vul hier uw gegevens in en u ontvangt bericht wanneer de workshop definitief plaats zal vinden.