Onderzoek

 

Het Augustijnenhof doet het hele jaar door historisch onderzoek naar Dordtse monumenten (of andere oude panden), bedrijven en inwoners. Vaak gebeurt dit in opdracht van particuliere huiseigenaren of bedrijven, die meer willen weten over de (bewoners)geschiedenis van hun pand. Wij rekenen hiervoor een tarief van € 25,00 per uur. Coördinator Onderzoek is mevr. Angenetha Balm-Kok, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook wanneer u zelf onderzoek wilt komen doen bent u natuurlijk van harte welkom in ons Documentatie- en Kenniscentrum. U kunt als Vriend van het Augustijnenhof onbeperkt gebruik maken van onze bibliotheek, de aanwezige computers en andere faciliteiten zoals het Hof.Net. Koffie en thee zijn aanwezig. Scannen en kopiëren is ook mogelijk: voor A-4 prints (zwart-wit of kleur) vragen wij de bezoekers € 0,25.

Wilt u zelf 'leren zoeken' in digitale archieven? Bekijk ons cursusaanbod.

Indien u ter plaatste hulp nodig heeft bij een eigen onderzoek kunnen onze vrijwilligers (afhankelijk van de personele bezetting) u vaak direct behulpzaam zijn. Dit kan ook op afspraak, maar besef dat wij volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers.