Het Hof

Cursusaanbod_overzichtspagina

Cursusaanbod

 

 

 

 

Augustijnenhof organiseert fotowedstrijd

In juli is het precies 450 jaar geleden dat in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond. Het Augustijnenhof neemt actief deel aan de culturele manifestatie rondom het Hof op 8, 9 en 10 juli. Hiervoor organiseren we onder meer een fotowedstrijd. Dordtenaren wordt gevraagd een foto in te sturen. Niet zomaar een mooie plaat, maar één (of meerdere) waarbij één van de thema's (of allemaal) vrijheid, verdraagzaamheid en verbondenheid centraal staat. Een onderwerp dat op dit moment (helaas) weer actueel is.

Inzenders maken kans op een geldprijs, een plaatsje in de foto-expositie en een publicatie in het fotoboek dat het Augustijnenhof wil samenstellen. Er is een aantal spelregels. Deelnemers moeten ingeschreven staan als inwoner van Dordrecht en amateurfotograaf zijn. Elke deelnemer mag tussen de 1 en 9 foto's insturen: van minimaal 1 foto van 1 thema tot het maximum van 3 foto's per thema. Verder mag een deelnemer zelf bepalen welke invalshoek er gekozen wordt bij de benadering van een thema: een kijk vanuit het heden of een historische context. De drie thema's in hun samenhang of afzonderlijk. De fotograaf mag zelf bepalen of de gemaakte foto's met of zonder begeleidende (toelichtende) tekst worden ingestuurd en mag zowel in kleur als in zwart/wit werken.

Uit de ingezonden foto's wordt een selectie gemaakt die wordt gebruikt voor een expositie die tijdens het evenement te bewonderen zal zijn in het Augustijnenkerk of buiten op het Hof. Daarnaast wordt er uit het totaal van de ingezonden foto's een fotoboek samengesteld.

De jury bestaat uit Liesbeth van Noortwijk (conservator presentatie collectie Dordrechts Museum), Cees Schilthuizen (professioneel fotograaf), Ton Molendijk (amateurfotograaf) en Arno de Grauw (graficus). Er worden drie geldprijzen beschikbaar gesteld: derde prijs is 200 euro, tweede prijs is 300 euro en de eerste prijs is 500 euro. 

Meedoen? Stuur je inzending dan naar jadegeus@augustijnenhof.nl. Elke inzender krijgt een bevestiging van ontvangst. Uiterlijke datum van inzending is 31 mei 2022.

Boekenverkoop Augustijnenhof op Boekwinkeltjes.nl

Wist u dat het Augustijnenhof ook een digitale boekenwinkel heeft op de website Boekwinkeltjes.nl? Hier vindt u een selectie van de 'Dordtse boeken' (nieuw en tweedehands) die we ook in onze fysieke winkel verkopen. Kijk hier voor het actuele aanbod: www.boekwinkeltjes.nl/v/augustijnenhof

Lancering online cursusprogramma

We hebben ons reguliere cursusprogramma in maart helaas moeten afbreken. Zolang we met Covid-19 te maken hebben, kunnen we u deze vorm van klassikaal onderwijs niet meer aanbieden. Omdat we weigeren ons door een virus de les te laten lezen, kunnen we met gepaste trots melden dat we nu over een Digitale Studiezaal beschikken! Hier bieden we een volwaardig online cursusprogramma aan, met op dit moment een zestal cursussen die zowel interessant zijn voor historici en genealogen, als voor mensen die historisch onderzoek naar huizen willen doen. U kunt onze cursussen thuis vanachter uw eigen computer volgen. Bezoek de Digitale Studiezaal op: https://cursus.augustijnenhof.nl/

Dordts Centrum voor Familiegeschiedenis

In juli 2018 is het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof gestart met het Dordts Centrum voor Familiegeschiedenis.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!