Het Hof

Nieuws

 

Boekenmarkt 7 december

Zoekt u nog iets moois voor onder de kerstboom? Op zaterdag 7 december organiseert het Augustijnenhof weer haar Dordtse boekenmarkt. Het aanbod bestaat uit velerlei boeken en tijdschriften over Dordrecht, met daaronder zeldzame - maar betaalbare - antiquarische exemplaren uit de 17e tot 19e eeuw.

Mist u nog iets in uw verzameling of wilt u juist beginnen met een Dordtse verzameling? Zoekt u een jaarboek van Vereniging Oud-Dordrecht? Ach Lieve Tijd? De welbekende 'Matthijs Balen' uit 1677? Of heeft u de zolder opgeruimd en wilt u uw Dordt-boeken juist een goede bestemming geven? Wij kunnen anderen daar blij mee maken!

Speciaal voor de feestdagen doen we de nog resterende voorraad van ons boek Dordtse Gevelwanden - Beschermd stadsgezicht in Dordrecht in de uitverkoop. In dit boek staan circa 120 getekende gevelwanden uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Het 130 pagina's tellende boek kost nu slechts € 6,95.

En als u dan toch in het Augustijnenhof bent, krijgt u van ons meteen een Augustijner Courant mee - helemaal gratis!

Zet in uw agenda
Datum: zaterdag 7 december 2019
Tijd: 11.00 t/m 16.00 uur
Locatie: Hof 15

Augustijner Courant

Vers van de pers, de gratis Augustijner Courant 2019! Een nieuwe uitgave van het Augustijnenhof! Af te halen op talloze spreidpunten, zoals het Stadskantoor, de bibliotheken, winkelcentra, Vos & van der Leer etc. En natuurlijk op Hof 15, het Augustijnenhof zelf.

Lancering Crowdsearch.nl: Sovjetkaart

Het Augustijnenhof heeft samen met de Werkgroep Cartografie een nieuw project gelanceerd: Crowdsearch, oftewel: gemeenschappelijk historisch onderzoek. De eerste zoektocht richt zich op de geheime Sovjetkaart van Dordrecht, die in 1982 door het Rode Leger werd vervaardigd. Kijk voor meer informatie op: www.crowdsearch.nl

Dordts Centrum voor Familiegeschiedenis

In juli 2018 is het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof gestart met het Dordts Centrum voor Familiegeschiedenis.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!