Het Hof

Enquête Augustijnenhof

Uw mening is belangrijk, graag een momentje van uw tijd!

Het is al bijna acht jaar geleden dat wij de lezers van ons tijdschrift met een enquête om hun mening hebben gevraagd en de uitkomst daarvan was destijds waardevol. Kortom, het is hoog tijd om opnieuw naar uw mening te vragen en daarvan te leren. Wat kan er beter? Wat mist u?

Het Augustijnenhof gaat binnenkort aanzienlijk in ruimte uitbreiden. Zo komt er op de eerste verdieping een expositiezaal, aangevuld met ruimte voor lezingen, vergaderingen en cursussen. De stadsgidsen van het Gilde Dordrecht zullen het pand gaan gebruiken als uitvalsbasis voor hun stadswandelingen en er komen interessante mogelijkheden voor andere Dordtse historische organisaties.

Wat zou u in het Augustijnenhof georganiseerd willen zien? Heeft u ideeën of suggesties voor activiteiten?

Uw mening is belangrijk, dus laat het ons weten. U kunt de enquête (desgewenst) anoniem invullen. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Klik hier om de enquête in te vullen.

 

22 april 2023: Zoeken in het buitenland

Zaterdag 22 april van 10.00 – 17.00 uur organiseren wij in eigen huis (Hof 15) een dag met als thema Zoeken in het buitenland. Een dag met twee gezichten. We hebben regelmatig bezoekers die wat meer willen weten over het zoeken in buitenlandse archieven naar hun familiewortels. Dan gaat het meestal over relaties die men in Duitsland, België of Frankrijk zou willen vinden. En recent zijn er bijvoorbeeld nog bezoekers geweest met vragen over familie in Polen.

Om u verder te helpen zijn er naast onze eigen  Augustijnenhof deskundigen Adrie Duine en Arno de Grauw ook vertegenwoordigers aanwezig namens verschillende organisaties.
Tijdens ons onderzoek naar het koloniaal verleden van Dordrecht zijn we erachter gekomen dat eenzelfde, zo niet grotere behoefte bestaat naar het zoeken van verwanten in Suriname, de Antillen, Indonesië, Afrika of Brazilië. De informatiedag ‘Zoeken in het buitenland’ gaat daarom ook over zoeken in de landen die nauw verbonden zijn met ons koloniaal verleden. Van de Surinaamse Genealogische Vereniging is Pieter Bol aanwezig als deskundige voor het zoeken in de archieven van deze voormalige kolonie. Hij zal tijdens de dag in een aparte ruimte tweemaal een korte lezing geven over dit onderwerp. Ook vanuit de Indische Genealogische Vereniging verwachten we een vertegenwoordiger die kennis met u zal delen.

Deelname aan deze dag is kosteloos.

24 juni 2023: Expositie Koloniale en slavernijverleden van Dordrecht

Na meer dan een jaar hard werken is het eindelijk zover. Rowan van der Stelt en Sidney Breidel presenteren deze dag het eindresultaat van het onderzoek naar het koloniale verleden van Dordrecht. Na de presentatie wordt op de 1e etage van het Augustijnenhof, Hof 15, een bijbehorende expositie geopend die van 24 juni dit jaar tot 30 juni 2024 te bezoeken zal zijn. In deze  expositie staan meerstemmigheid, verzet en familieverhalen centraal. Onderdelen van de expositie zullen in de loop van dat jaar steeds wisselen.

1 en 2 juli 2023: Boekenmarkt

Het is komend weekend weer tijd voor de boekenmarkt! Bent u op zoek naar Dordtse boeken, briefkaarten of prenten? Komt dan zeker eens snuffelen in ons ruimte aanbod.

Zaterdag 1 juli: locatie Hof 15 (zowel binnen als buiten op het Hofplein), van 11.00 tot 16.00 uur.

Zondag 2 juli: op de grote Dordtse boekenmarkt, van 10.00 tot 17.00 uur.

9 en 10 september 2023: Open Monumentendagen

Het thema van de Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 is Levend Erfgoed.

Opnieuw grijpen we terug naar het resultaat van ons onderzoek naar het Koloniaal verleden van Dordrecht. Er zijn met dit thema verschillende wandelingen uitgezet, waaraan u deze dag kunt deelnemen. Bijzonderheid zal zijn dat de monumenten die u gaat bezoeken ook ‘spreken’. Delen van ons koloniaal verleden zullen worden verteld in relatie tot de plek en/of het pand waar u op dat moment bent.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!